伊莉討論區

標題: 西野加奈再登銷量冠軍 封最強平成歌姬 [打印本頁]

作者: rousseau73    時間: 2016-7-21 12:16 AM     標題: 西野加奈再登銷量冠軍 封最強平成歌姬

日本歌手西野加奈稱得上係當今J-pop界最當紅天后,近年佢唱出少女們心聲,被封為新一代戀愛教主。西野加奈喺樂壇獨當一面,佢嘅情歌簡直大行其道,上年嘅大熱情歌《戀愛使用說明》掀起一股熱潮,歌詞以說明指引來道出開始談戀愛嘅心情,直至今年已出現唔少網民、歌手及機構改歌詞翻唱,網上出現逾百個唔同版本,當中包括《男子使用說明》、《豬扒使用說明》同埋各地區嘅「二次創作」版本,呢個熱潮連西野加奈都始料不及。

西野加奈上星期推出第6張個人專輯《Just LOVE》,首周銷量達12.6萬張,攀上Oricon大碟榜冠軍,令佢擁有第5張冠軍大碟。統計平成年份(1989年起)出生嘅女歌手,西野加奈以5張冠軍碟成為一姐,成為真正嘅「平成歌姬」,而miwa、Kyary Pamyu Pamyu就各有3張及2張冠軍專輯緊隨其後。

心得:有實力、有運氣,時來就運到,大紅也有它的道理。

[attach]115135611[/attach][attach]115135612[/attach][attach]115135613[/attach][attach]115135614[/attach][attach]115135615[/attach][attach]115135616[/attach][attach]115135617[/attach][attach]115135618[/attach]

作者: 小林造型師    時間: 2016-7-21 09:18 AM

江山代有人才出
十幾年前有濱崎步,近幾年則是西野加奈
下一位歌姬又會是誰呢?
作者: zogol    時間: 2016-7-21 01:26 PM

外型和歌聲都很不錯,期待她的作品。
作者: a5720104    時間: 2016-7-21 11:43 PM

雖然不怎麼聽她的歌
不過實力的確是貨真價實的
也難怪能被封為最強平成歌姬

歡迎光臨 伊莉討論區 (http://www.tast.eyny.com/) Powered by Discuz!